1e graad

1A & 1B

Leerlingen die het getuigschrift van het basisonderwijs behaald hebben, gaan naar de A-stroom. In een boeiende en emotioneel veilige leeromgeving krijgen ze een breed leeraanbod en helpen we hen om keuzes te maken voor hun verdere studies. 

De leerlingen voor 1B hebben hun getuigschrift basisonderijs niet behaald. Wanneer ze slagen in 1B behalen ze hun getuigschrift basisonderwijs.

De 1e graad bestaat uit 2 leerjaren waar je 2 jaar tijd hebt om een attest te behalen. 


GO! MIRA zet sterk in om in de eerste graad je interesses, mogelijkheden en talenten beter te kennen. Dat is belangrijk om in de 2e graad een studierichting te kunnen kiezen die bij jou past. Een studierichting kies je pas vanaf het 3e leerjaar.

Zowel in het 1e leerjaar A (1A) als in het 1e leerjaar B (1B) krijg je heel wat basisvorming. De inhoud van deze basisvorming is verschillend in 1A en 1B. 
Daarnaast is er in 1A en 1B ook een keuzegedeelte. Dit keuzegedeelte bestaat uit 5 lestijden en kan sterk verschillen van school tot school.

In GO! MIRA is het keuzegedeelte de modules, LAB-uur en het keuzevak. Differentiatie zit verwerkt in de LAB-uren. 

2A & 2B

In het 2e leerjaar A (2A) en het 2e leerjaar B (2B) krijg je nog steeds basisvorming en bestaat het keuzegedeelte uit meer lestijden. Er is een opbouw van het 1e jaar naar het 2e jaar. 
In 2A is dit 7u. Het keuzegedeelte bestaat uit enkele lestijden* ‘verdieping, verkenning of remediëring van de basisvorming’ + enkele lestijden* basisoptie. 

Verdieping, verkenning of remediëring zit verwerkt in de LAB-uren. De basisoptie gaat door in een masterclass. 


Via de basisoptie maak je kennis met een domein. Op deze manier kan jij ondervinden of deze leerstof of dit domein jou ligt of niet. Deze basisoptie is niet bindend voor jouw verdere studiekeuze. Als je bv economie en organisatie kiest, kan je in het 3e jaar nog kiezen voor 3 wetenschappen.

In GO! MIRA kan je in de A-stroom kiezen uit 3 basisopties:

  • Moderne talen en wetenschappen
  • Economie en organisatie
  • Klassieke talen


In 2B bestaat het keuzegedeelte uit 12u. Deze gaan naar verdieping en remediëring in de community en 2 basisopties maatschappij en welzijn + economie en organisatie. Deze 2 basisopties is een totaalpakket. Hier kan niet uit gekozen worden. 

2A Basisoptie: Klassieke talen
KT T
2A Basisoptie: Moderne talen en wetenschappen
MTWT
2A Basisoptie: Economie en organisatie
HT
2B Economie en organisatie en maatschappij en welzijn
MWEO